vrijdag 27 juli 2007

Raamwerk

Wouter tekent (en knutselt) graag schepen. Ook wel ander bewegend materiaal (zie daarvoor mijn vorige post), maar nu zit hij in zijn schip-periode. Op een groot blad (A2 misschien?) had hij in de vakantieopvang met stiften een supergroot 16e eeuws zeilschip getekend. Echt mooi!

In de vakantieopvang zelf vonden ze het ook mooi blijkbaar, want twee dagen nadien mocht hij met raamverf hetzelfde doen op de buitenruit! En het resultaat is schitterend, de foto - die van binnenuit is getrokken - staat hiernaast...

Hoe boeiend is het te beseffen dat een kind dat normaal zoveel moeilijkheden heeft, ook een talent heeft dat op één of andere manier heel wat moeilijkheden lijkt te compenseren. Eén van de begeleidsters in de vakantieopvang suggereerde terecht dat de sociale contacten die hij heeft, sterk ondersteund worden door zijn tekentalent. Als mensen - grote en kleine - zien dat hij echt mooi kan tekenen, kijken ze voorbij dat druk en soms vervelend kind dat hij lijkt. En dat is echt nodig, want zoals ik al eerder zei: Wouter is méér dan zijn ADHD.

1 opmerking:

Anoniem zei

Prachtig !!