maandag 26 februari 2007

Huiswerk

Gisterenavond zitten we gezellig aan tafel te eten. Gezien het einde van de krokusvakantie dacht ik dat we de kinderen best al een beetje konden voorbereiden op het feit dat ze er weer vroeg uit zouden moeten om naar school te gaan. Terwijl we erover praten, komt papa op het idee om Wouter te vragen: "Je had toch geen huiswerk dat je nog niet gemaakt hebt?"

Wouter schrikt. Húíswerk. Shit. Vergeten. Oei. "Jamaar, dat ben ik vergeten," zegt hij dan maar. Er is geen verweer mogelijk, hij is het ook wel echt vergeten. Wij kijken naar elkaar. Dat kind heeft een hele vakantie lang blijkbaar geen seconde aan de school gedacht. Niet slecht eigenlijk. Maar echt goed kun je 't ook niet noemen.

Gevolg: papa heeft tot 21u samen met Wouter woordenschatoefeningen zitten maken (het was de bedoeling dat hij alle woorden opzoekt in het woordenboek en dat had hij natuurlijk niet gedaan) en krantenartikels voor godsdienst gezocht. Tot hun beider wanhoop... Maar vandaag kan hopelijk gestart worden met een nieuwe lei.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat hadden wij dus precies hetzelfde....

Wat schrijf je leuk.

Groetjes!